• Home>
  • Hur Stella lärde sig prata - E-bok

Hur Stella lärde sig prata

Av Christina Hunger

Utgivningsmånad: 2022-04-19

När Christina Hunger fick hem sin korthåriga och storörade valp vid namn Stella, ställde hon sig själv en enkel fråga: Om hundar kan förstå ord som människor säger till dem, borde de då inte kunna säga ord till oss?

Christina, som är logoped och jobbar med alternativ kommunikation för att lära barn med tal- och språkstörningar att prata, hade ingen tanke på att starta en revolution inom djurkommunikation. Ändå är det precis vad hon – och Stella – har gjort. Tillsammans har de vunnit hundälskares hjärtan över hela världen och inspirerat forskare att styra sitt arbete i en ny riktning.

Med hjälp av tasstora knappar, programmerade med inlästa ord, har Stella lärt sig att uttrycka sina tankar, känslor och önskemål. Idag kan Stella säga mer än trettio ord, som hon även kombinerar till enkla meningar. Som: ”Säng vill gå ut”, innan hon tar en tupplur ute i solen; hon ber om en promenad genom att trycka på ”Hjälp gå ut” innan hon bekräftar med ett ”glad” när Christina gör i ordning kopplet och hon säger till och med ”älskar dig” innan hon lägger sig på rygg och väntar på att bli klappad.

Hur Stella lärde sig prata är en oförglömlig berättelse om hur kärleken mellan en hund och en logoped förändrade världen. Det är också en förvånansvärt enkel guide till hur du kan lära din egen hund att prata. Och det är spännande läsning för alla som är intresserade av alternativ kommunikation, även för människor.***

CHRISTINA HUNGER är legitimerad logoped och grundare av Hunger for Words, en rörelse som ägnar sig åt att skapa verktyg för att kommunicera. Christina har specialiserat sig på alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) för att lära barn med tal- och språkstörningar att prata. Hon bor tillsammans med sin man Jake och naturligtvis sin hund – Stella – i San Diego.
+ Läs mer