Kodnamn Safir

Av Pam Jenoff

Utgivningsmånad: 2023-04-27

1942. Hannah Martel har lyckats fly från Nazityskland efter att hennes man dödats i en pogrom. Hon tar sig till sin kusin Lily, som bor med sin familj i Bryssel. Tillvaron för judar är svår även i Belgien och Hannah söker desperat efter ett sätt att ta sig ut ur det ockuperade Europa. Men det är svårt, och hon tvingas återvända till det riskfyllda underjordiska arbete hon trodde att hon lämnat bakom sig.

Hannah går med i ett hemligt nätverk inom motståndsrörelsen, som leds av en mystisk kvinna vid namn Micheline och hennes lika gåtfulla bror Matteo. När Lily och hennes familj arresteras och riskerar att skickas till Auschwitz inser Hannah att hon är den enda som kan hjälpa dem.

Kodnamn Safir är en drabbande roman om kärlek, familjeband, mod och kvinnors orubbliga motståndskraft.

***

PAM JENOFF är författare och jurist, bosatt i Philadelphia, USA. Hon har tidigare arbetat med säkerhetsfrågor på Pentagon och som diplomat i Kraków. Det var åren i Europa som väckte hennes intresse för andra världskriget och hon har bland annat fördjupat sig i judisk historia. Hennes tidigare romaner Cirkusflickan, Paris försvunna döttrar och Kvinnan med stjärnan klättrade direkt upp på New York Times bästsäljarlista.
+ Läs mer