Bakom kulisserna: så gjordes Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Av Ian Nathan

Utgivningsmånad: 2016-11-18

Format: Inbunden

Tillbaka till trollkarlarnas magiska värld

Upplev hur regissören David Yates, producenten David Heyman och ett gäng begåvade världslingar gjorde J.K. Rowlings Fantastiska vidunder och var man hittar dem till film.

Möt magizoologen Newt Scamander och titta närmare på bland annat magimyndigheten MACUSA, den amerikanska motsvarigheten till Trolldomsministeriet, lönnkrogen Blinda grisen, den underjordiska trollkarlsvärldens tillhåll, de magiska hemligheterna i Newts väska och de fantastiska vidundren själva.

Bakom kulisserna: så gjordes Fantastiska vidunder och var man hittar dem tar dig med på en resa till 1920-talets New York. Läs om kostymerna, trollstavarna, specialeffekterna och ta reda på vems stav som är tillverkad av snäckskal, vilken berömd trollkarl som är Newts kompis, vem som behärskar legilimering och vilket vidunder som hamnar på zoo!

Med spännande foton och avslöjande detaljer om arbetet bakom kulisserna från J.K. Rowling, David Yates, produktionsdesignern Stuart Craig, Eddie Redmayne och de andra stjärnorna är boken ett självklart komplement till filmen och en perfekt introduktion till Fantastiska vidunder och var man hittar dem.

+ Läs mer