Hälsorevolutionen

Av Maria Borelius

Utgivningsmånad: 2019-05-07

En vetenskaplig bladvändare som kan förändra ditt liv

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist och författare, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött och nedstämd. Hon hade ryggont, klimakteriebesvär och en känsla av att livet var på väg utför. Det blev början på en fyra år lång undersökande resa där hon upptäckte en helt ny livsstil – den antiinflammatoriska – som kom att förändra hennes liv.

Hon började pussla ihop ny kunskap och reste jorden runt – till Kalifornien, Toronto, Kerala, Lund, London, Addis Abeba, Köpenhamn och Stockholm – för att träffa forskare vid den vetenskapliga frontlinjen. Snart klarnade bilden av hur inflammation verkar ligga bakom både åldrande och flera av våra vanligaste folksjukdomar. Men också vilka möjligheter som finns att motverka inflammation med mat, träning, yoga, naturupplevelser, solnedgångar, närhet och goda bakterier.

Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk. Här finns med massor av aha-upplevelser, enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya liv.

+ Läs mer