Den andra kvinnan

Av Daniel Silva, Daniel Silva

Utgivningsmånad: 2020-01-15

En tät och välskriven spionthriller om kärlek och förräderi av bästsäljande författaren och tidigare krigskorrespondenten Daniel Silva. 

I en avlägsen bergsby i Andalusien börjar en kvinna skriva ner sina minnen, om mannen hon en gång älskade och barnet som togs ifrån henne. Hon är en av få som känner till Kremls bäst bevarade hemlighet, namnet på den mest betydelsefulla dubbelagent som KGB någonsin lyckats få in i väst, en spion som nu många år senare står på maktens tröskel.

Det finns bara en person som kan avslöja konspirationen, Gabriel Allon, legendarisk chef för den israeliska underrättelsetjänsten. Sökandet efter förrädaren leder Gabriell Allon från Israel till Österrike och USA, och hela vägen tillbaka till en av kalla krigets största spionhärvor. 

Klockan tickar och hela världsordningen står på spel, i ett hemligt krig mellan öst och väst.

***

Daniel Silva är prisbelönt författare och hans böcker har legat etta på New York Times bestsellerlista. Han har skrivit 21 romaner hittills, bland annat Svart hämnd och Spionernas hus. Världen över har hans böcker blivit bästsäljare och har översatts till mer än 30 språk. Han bor i Florida med sin fru, tv-journalisten Jamie Gangel, och deras tvillingar Lily och Nicholas. Läs mer om Daniel Silva på www.danielsilvabooks.com

+ Läs mer