Tornsvalan

Av Sara H Olsson

Utgivningsmånad: 2023-06-15

Hösten 1941. När kärlek och nya vänskaper föds väcks frågan om blod är tjockare än vatten. 

Britt Hedin har hittat sin stora kärlek i Lage, en frånskild, äldre lärare. Men eftersom hennes far motsätter sig förhållandet utvecklas relationen i smyg – tills ett enkelt misstag raserar allt. 
Hon tvingas gå med i organisationen Sveriges Landstormskvinnor och skickas till norska gränsen som luftbevakare – i folkmun kallad tornsvala. Där träffar hon nya väninnor men får även se livet från en annan sida när hon möter judiska flyktingar, korrupta poliser och brittiska bombplan. Och hemma i Halland finns Lage. Kommer han att vänta på henne eller är deras kärlekshistoria över?

I nutida Ellinge gräver Paula och hennes vän Holger efter mysterier i bygdens historia. När de hittar en ovanlig dedikation i en bok anar de att de är något på spåren – ett olöst mord från 1940-talet – och ledtrådarna leder till Britt och Lage.

Tornsvalan är den andra fristående boken i Ellingeserien, ett spännande och romantiskt drama om en del av Sveriges historia som få känner till.

”Det kan inte bli så mycket bättre.” ÖLANDSBLADET OM FIENDEVÄN

”Boken är välskriven och berättelsens spänning och oförutsägbarhet hugger tag i läsaren.” MARIE-HELENE KLEMENTSSON, BTJ-HÄFTET

”Det här är en bok som berörde och fångade mig från första sidan.” BOKNJUTAREN

***
Sara H. Olsson, född 1979, bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och har sedan debuten 2017, med romanen Du glädjerika sköna, släppt ytterligare sju böcker. Tre av hennes böcker har nominerats till Storytel Awards. Tornsvalan är hennes andra bok på HarperCollins och den fristående fortsättningen på Fiendevän.
+ Läs mer