Stad i brand

Av Don Winslow

Utgivningsmånad: 2023-07-04

Två kriminella imperier har tillsammans makten över New Englands undre värld – irländska Murphys och italienska Morettis. Tills en nutida Sköna Helena dyker upp och hamnar mitt emellan dem. Kriget som bryter ut kommer att kräva liv, krossa allianser och sätta staden i brand.

Danny Ryan drömmer om ett ”vanligt”, hederligt liv, och när den uppblossande konflikten blir allt blodigare inser han att han måste göra något för att skydda sina vänner och sin familj. Han måste kliva fram och bli en ledare, en hänsynslös strateg, och göra allt för att ta kontrollen över detta spel på liv och död. Han måste bygga upp en ny dynasti som sträcker sig ända från Providences dammiga gator till Hollywoods glitter och Las Vegas gyllene kasinon.

Stad i brand är första delen i en trilogi där Don Winslow återvänder till den plats där han växte upp – en modern Iliaden, en släktslaga som spänner över flera generationer, med klassiska teman som ära, svek och lojalitet.

”Språket är storslaget sparsmakat, allt flyter på, utan att för den skull tappa i djup … Spänningen lurar hela tiden under ytan.” KENNETH CARLSSON, BTJ-HÄFTET

”Om du älskade Sopranos är Don Winslows Stad i brand något för dig.” WASHINGTON POST

”Stad i brand är inte en bok man lägger ifrån sig. Don Winslow kan konsten att fånga sina läsare och hålla kvar den i ett järngrepp. Kan knappt vänta på nästa del.” @I_MIN_BOKHYLLA

***
DON WINSLOW har skrivit ett 20-tal hyllade, prisbelönta och bästsäljande böcker, bland annat Styrkan och Muren, men också kultförklarade The cartelThe power of the dogSavages och The winter of Frankie MachineSavages har filmatiserats av den Oscarbelönade manusförfattaren och regissören Oliver Stone, och rättigheterna till MurenThe cartel och The power of the dog har sålts till tv-bolaget FX för ett mångmiljonbelopp. Även Styrkan är snart aktuell som spelfilm. Don Winslow har tidigare jobbat som privatutredare, antiterrorutbildare och rättegångskonsult, och bor i dag i Kalifornien och Rhode Island.
 
 
+ Läs mer