Heat 2

Av Michael Mann & Meg Gardiner

Utgivningsmånad: 2023-12-05

STORFILMEN HEAT FRÅN 1995 MED ROBERT DE NIRO, AL PACINO OCH VAL KILMER I HUVUDROLLERNA HAR ÄNTLIGEN FÅTT EN UPPFÖLJARE I BOKFORM!

Dagen efter uppgörelsen i filmen Heat gömmer sig Chris (Val Kilmer) i Koreatown. Skadad och desperat försöker han komma ut från Los Angeles medan han är jagad av LAPD-polisen Vincent Hanna (Al Pacino). Några timmar tidigare dödade Vincent Chris vapenbroder Neil (Robert De Niro) under en skottlossning på LAX startbanor. Nu är Vincent fast besluten att döda Chris, den sista överlevande av Neils gäng.

1988, sju år tidigare, styr Chris och Neil droghandeln från västkusten ner till mexikanska gränsen och sedan in i Chicago. Våghalsiga och drivna drar de in tonvis med pengar och lever livet glada dagar.

Kokainstinna Chicagomordutredaren Vincent – bestämmer sig för att ensam jaga dessa män när deras våldsvåg har gått för långt.

Heat 2 är både fängslande och rörande – ett litterärt spänningsmästerverk som har samma ambitiösa story och rika persongalleri som en episk storfilm.

***

Michael Mann, 1943, är en av världens främste filmskapare, som här debuterar som spänningsförfattare. Fyrfaldigt Oscarsnominerad för filmer som Den siste mohikanen, The Insider, Ali och Collateral.

***

Heat 2 är den mest briljanta och fängslande spänningsroman jag läst! Den har fascinerande karaktärer och skildrar verklighetstroget de kriminella och de poliser som oförtröttligt jagar dem.” Don Winslow
+ Läs mer