Theodosia och Horus ögon

Av R. L. LaFevers

Utgivningsmånad: 2023-11-16

Format: Inbunden

Theodosia (3)

Jag hällde honungen i morteln och blandade den sedan med jord. Då kittlade det till i nacken, som om någon blåste på mig. Jag snurrade runt. ”Vem där?”

Det är inte alltid så roligt att vara bra på det här med svart magi. Om och om igen leder Theodosias förmågor till att hon hamnar i knipa. Denna gång drar Klåfingrige Will med henne på en trolleriföreställning med magikern Awi Bubu, och Theodosia märker genast att det är något fuffens på gång.

Samtidigt händer det saker på Museet för legender och fornminnen. Theos bror Henry har kommit hem på skollov och gör en oväntad upptäckt på museet – ett eftersökt föremål som har jagats av alkemister i århundraden. Snart är varenda skummis i London på väg dit för att lägga vantarna på det.

Detta är tredje delen i serien om Theodosia och hennes äventyr – en riktig slukarserie för alla som gillar Den magiska bokhandeln, Harry Potter, LasseMaja och Indiana Jones!

”Fylld av magiska ritualer, en fullträff för alla som längtar tillbaka till Hogwarts.” Booklist

***

R. L. LaFevers är en amerikansk barn- och ungdomsboksförfattare som skrivit ett tiotal böcker och belönats med en lång rad priser.
+ Läs mer