Fenixkronan

Av Kate Quinn & Janie Chang

Utgivningsmånad: 2024-04-25

Jakten på dina drömmar kan ta dig dit du minst anar.

SAN FRANCISCO, 1906. I en stad full av nyblivna miljonärer och uppkomlingar hoppas sångerskan Gemma och brodösen Suling kunna förverkliga sina drömmar. Gemma har en karriär som behöver återupplivas och Suling är fast besluten att undkomma ett arrangerat äktenskap. Deras vägar korsas när de kommer i kontakt med den charmige järnvägsmagnaten Henry Thornton, vars extraordinära samling av kinesiska antikviteter inkluderar den mytomspunna Fenixkronan. Genom honom får kvinnorna en ny chans, men den hoppingivande tillvaron förvandlas till kaos när en förödande jordbävning tillintetgör San Francisco. I samma veva försvinner Thornton och efterlämnar ett mysterium som sträcker sig längre än någon kunnat föreställa sig.

***
KATE QUINN, född 1981, är bosatt i södra Kalifornien. Hon har skrivit bästsäljande historiska romaner som översatts till flera språk. Kodnamn Alice har sålt i över 1 miljon exemplar världen över. Jägarinnan nominerades till Årets bok 2020 i Sverige.
JANIE CHANG föddes i Taiwan men har bott i många olika länder, bl.a. Filippinerna, Iran, Nya Zeeland och Kanada. Hon skriver historisk skönlitteratur med utgångspunkt i sin egen släkthistoria.

***
”Herregud, jag kunde inte lägga ifrån mig den här boken! Pulshöjande och häpnadsväckande – Fenixkronan är den bästa bok jag har läst på hela året.”
VICTORIA CHRISTOPHER MURRAY, författare på New York Times bästsäljarlista

 
+ Läs mer