Jag ser dig

Av Yrsa Sigurðardóttir

Utgivningsmånad: 2024-04-04

En vinterkväll vid den avskilt belägna fjorden Hvalfjörður går Karl över till sina grannar som han inte sett eller hört av på en vecka. Han ser spår i snön på baksidan av huset, men ingen öppnar när han knackar – och efter att ha brutit sig in möts han av en fruktansvärd scen.

Poliserna Týr och Karólína kallas till platsen tillsammans med rättsmedicinaren Iðunn för att utreda det brott som begåtts mot familjemedlemmarna. Allteftersom utredningen fortskrider avslöjas omskakande hemligheter om familjen, och snart inser Týr, Karó och Iðunn att fallet är lika bedrägligt som svartis – faran syns inte men lurar i det fördolda.

Jag ser dig är första delen i Yrsa Sigurðardóttirs nya serie Svart is.

”Yrsa Sigurðardóttir fångar det isländska samhällets själ i sina storslagna och genuint intelligenta berättelser.” ARNE DAHL

”Riktigt bra deckarläsning.” GUNILLA WEDDING, Skånska Dagbladet

”Med bra karaktärer visar Sigurðardóttir varför hon är en av Islands största crimestjärnor.” FEMINA

”Det är enkelt att förstå varför Yrsas böcker är så omtyckta. Hon skriver medryckande, nyskapande och spännande.” JAMES PATTERSON

***

Yrsa Sigurðardóttir debuterade 2005 och är en av Nordens mest hyllade deckarförfattare. Hennes böcker har sålts i 5 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För sin bokserie om Huldar och Freyja har Sigurðardóttir tilldelats bland annat The Blood Drop (Islands största deckarpris), Palle Rosenkrantz-priset i Danmark och nominerats till Glasnyckeln.
+ Läs mer