Theodosia och den siste faraon

Av R. L. LaFevers

Utgivningsmånad: 2024-04-18

Format: Inbunden

Jag försöker att röra så lite som möjligt vid föremål som bär på förbannelser. Man kan aldrig vara nog försiktig – svart magi har den mest irriterande ovana att försöka ta sig in under ens hud.

Theodosia och hennes mamma har rest till Kairo och Theo har ett hemligt uppdrag: att lämna tillbaka Smaragdtavlan, ett uråldrigt föremål som döljer några av världens bäst bevarade hemligheter. Planen är att återföra den till sin plats och sedan, innan hon hjälper sin mamma med utgrävningarna, nysta i mysteriet kring sin egen födsel.

Men saker och ting går sällan som planerat, särskilt inte då en värdefull skatt oväntat dyker upp och plötsligt försvinner igen. När Kaosormarna dessutom blandar sig i inser Theo att hon minst sagt har händerna fulla …

Detta är fjärde och sista delen i serien om Theodosia och hennes äventyr – en riktig slukarserie för alla som gillar Den magiska bokhandeln, Harry Potter, LasseMaja och Indiana Jones!

”Den bästa boken hittills i serien om Theodosia.” CURLED UP WITH A GOOD KID’S BOOK

***

R. L. LaFevers är en amerikansk barn- och ungdomsboksförfattare som skrivit ett tiotal böcker och belönats med en lång rad priser.
+ Läs mer