Vem minns Anki Braun?

Av Sara H Olsson

Utgivningsmånad: 2024-01-15

Solrosgatan har alltid varit i oklanderligt skick tack vare Anki Braun, Sommarängens självutnämnda ordningsman. Men när Ankis make blir sjuk och de tvingas flytta från sitt älskade kedjehus förändras allt. Grannarna, som känt sig tvungna att följa Ankis regler, får nu äntligen en chans att blomma ut.

Sommarängens nykomlingar, paret Perleman, planerar att bilda familj samtidigt som de jobbar hårt och renoverar sitt nyinköpta hus. Men deras framfart väcker snart känslor, inte bara hos grannarna utan kanske fram för allt hos husets förra ägare – Anki har nämligen väldigt svårt att hålla sig ifrån sitt gamla område.

När ett dödsfall plötsligt inträffar, och Anki dessutom synts till på platsen, tar polisen Christian Håkansson sig an utredningen. Men rör det sig om en olyckshändelse – eller ett mord? Och vem i Sommarängen har i så fall motiv att döda?

***

Sara H. Olsson (f. 1979) är bokförläggaren som började skriva, och som nu gör karriär som författare. Hon har skrivit ett tiotal böcker som tagit läsarna med storm, och flera av dem har nominerats till priser. Sara har skrivit alltifrån lättsam feelgood till historiska romaner, och nu ger hon sig in i en ny genre med sin första cosy crime.

***
»Charmig mysdeckare med mycket igenkänningskomik för alla som lever villalivet med nyfikna grannar och kvartersskvaller.« EMMIE SPÅNBERGER, BTJ-HÄFTET

»Driven bladvändare som ger mersmak och ljudboken blev ett perfekt sällskap till bärplockningen. Rekommenderas varmt.« AGNETA NORRGÅRD / AGNETAS ABC
+ Läs mer