Stad av drömmar

Av Don Winslow

Utgivningsmånad: 2024-07-04

Hollywood – där drömmen blir sann …
Danny Ryan befinner sig på flykt efter en blodig förlust. Maffian, polisen, FBI – alla vill se honom, om inte död, så i alla fall fängslad. Med sin son, åldrande far och det som återstår av hans lojala gäng migrerar Danny till
Kalifornien för att börja om på nytt. En lugn och rofylld tillvaro är det han eftersträvar. Men polisen hittar honom och ber Danny om en tjänst som antingen gör honom rik … eller får honom dödad.

När ett produktionsbolag sedan vill göra en dokumentär om hans tidigare liv ser Danny en möjlighet att ekonomiskt bygga upp sitt kriminella imperium igen. Allt ser ut att gå Dannys väg tills han möter en vacker filmstjärna och blir kär. Hon verkar dock dölja ett mörkt förflutet och deras kärlek blir förödande för dem båda. Danny måste nu kämpa för sina drömmar annars kommer allt att rasera …

En svepande familjesaga där kärlek, hämnd, överlevnad och en skrämmande verklighet gömmer sig bakom drömmen om det perfekta livet.

***
DON WINSLOW (f. 1953) har skrivit mer än 20 hyllade, prisbelönta och bästsäljande böcker, bland annat Styrkan och Muren, flera av hans böcker har blivit filmatiserade av den Oscarsbelönade Oliver Stone. Don Winslow har tidigare jobbat som privatutredare, antiterrorutbildare och rättegångskonsult, och bor i dag i Kalifornien och Rhode Island med sin fru.

***
”Don Winslow är en av vår tids mest kraftfulla författare.”
JENS LAPIDUS

Om Stad i brand:
”Jag har bara ett ord för att beskriva den här boken enastående.”
STEPHEN KING

”En glödhet, ursinnig roman med stor skärpa …”
KIRKUS

”Inget mindre än genialisk! … Jag kan knappt vänta på nästa del i serien.”
JEFFERY DEAVER

”Detta är Winslow när han är som allra bäst.”
KARIN SLAUGHTER

Om Muren:
”En briljant, gnistrande och våldsam roman.”
SYDNEY MORNING HERALD

”En av de 100 bästa kriminalromanerna sedan 1945.”
THE TIMES

”Muren är en läsvärd tegelsten där Keller kämpar mot drogmaffian i USA, som inkluderar korrumperade politiker mycket högt upp i hierarkin.”
DAGENS NYHETER

Om Styrkan:
”Förmodligen den bästa polisroman som någonsin skrivits.”
LEE CHILD

”En triumf. Tänk Gudfadern, men med poliser.”
STEPHEN KING

”Min största läsupplevelse i år.”
CHRISTOFFER CARLSSON
 
+ Läs mer