• Home>
  • Ljusrevolutionen - E-bok

Ljusrevolutionen

Av Fredrik Paulún

Utgivningsmånad: 2023-07-27

Solens ljus är lika viktigt för hälsan som rätt kost och regelbunden träning.

Vi känner det tydligt – hur kroppen dras mot solens första strålar en kylig februaridag. Orsaken är genetisk. Ljus med rätt våglängd kan ge samma effekt på hälsan som rätt kost och regelbunden träning. Med ljusets hjälp kan vi dämpa inflammationer, lindra smärta, öka muskelmassan och prestationsförmågan, minska risken för autoimmuna sjukdomar, sänka blodtrycket, stärka immunförsvaret, öka kollagenproduktionen och minska rynkor, stimulera stamcellsproduktionen och mycket mer. Forskningen har haft svårt att nå ut, men nu är det dags att synliggöra den.

I Ljusrevolutionen förklarar Fredrik skillnaden mellan olika ljus, hur huden, musklerna och åldrandet kan påverkas positivt av tio minuters rött ljus varje dag, och hur man kan ersätta det naturliga solljuset under de mörka månaderna.

Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte.

***

FREDRIK PAULÚN är utbildad näringsfysiolog och har skrivit ett tjugotal böcker som har sålts i över 1,5 miljoner exemplar och översatts till flera språk. Han är en pionjär inom olika områden inom kost och var en av de första att skriva populärvetenskapligt om glykemiskt index och lågkolhydratkost, paleo, och vikten av rätt fett. Han föreläser om träning, näringslära och hälsa, skriver regelbundet för ett flertal tidningar och gör Näringspodden tillsammans med Martin Brunnberg.
+ Läs mer