Vildliljan

Av Sara H Olsson

Utgivningsmånad: 2023-10-26

Rapporter om fasorna på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda Korsets vita bussar för att evakuera krigsflyktingar ur de tyska koncentrationslägren. En av de frivilliga är sjuksköterskan Sonja Berg från Ellinge i Halland. Sonja får kämpa hårt för att hålla känslorna i schack – det hon möter i lägren är något hon aldrig kunnat förbereda sig på. Hon finner tröst i den danska läkaren Frederik och snart uppstår kärlek. Men när hon av en slump träffar på Ellingebon Gunnar Hedin, som anslutit sig till nazitrupperna, sätts allt hon arbetat för på spel.

I nutida Ellinge har Paula funnit en lapp som väcker nyfikenhet om vad som egentligen hände Sonja och Gunnar den där våren i krigets slutskede. Men när hon visar den för sin vän Holger får allt en annorlunda vändning. Det visar sig nämligen att Holger är personligt indragen i historien, och sanningen är inte vad man tror.

***
Sara H. Olsson, född 1979, är bokförläggaren som började skriva, och som nu gör karriär som författare. Hon har skrivit ett tiotal böcker som tagit läsarna med storm, och flera av dem har nominerats till priser. Vildliljan är den tredje fristående boken i hyllade Ellingeserien.

***
”Kan varmt rekommendera Tornsvalan till dig som gillar historiska romaner som kryddats med spänning, vänskap och förbjuden kärlek.” Anna_bokmal om Tornsvalan
”Vilken fullpoängare det här är!” Bokkarringen om Fiendevän
”Något utöver det vanliga. Rafflande, spännande, hemligheter och mystik, intressant historia och helt enkelt en riktig bladvändare.” Cias_Bokhylla om Fiendevän
 
+ Läs mer