Våra böcker

Förvänta dig en mix av etablerade och nya, svenska och utländska författare. Det är kärleksfullt, varmt, historiskt, modernt, hett och romantiskt!

Brytningstid

Författare: Charlotte Sirc

Bland herrskap och tjänstefolk lurar hemligheter ...

Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland.

 

Flickorna kommer varandra nära samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.

Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit.

 

Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne och tankarna på äktenskap bleknar bort. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång …

Historisk roman som utspelar sig i Stockholm

Hemligheter och vänskap

Vackra miljöbeskrivningar

Fönstershopping

Författare: Tessa Bailey

När Stella Schmidt kritiserar varuhuset Vivants julskyltning är hon helt ovetande om att främlingen hon pratar med är Aidan Cook – butikens ägare. Vad hon än mindre förväntar sig är att han ska erbjuda henne jobbet som fönsterdekoratör! Hon tackar ja, och dras allt mer till den evigt optimistiske Aidan, och när det börjar slå gnistor mellan dem riskerar hennes tillvaro att återigen rämna. För trots allt, någon som Stella kan väl aldrig få allt hon drömmer om?

Het julroman

Humoristisk chick-lit

Grumpy vs sunshine romance, där kvinnan är grumpy!

Nattdopp

Författare: Katarina Petersmo

En kvinna, två män som möts och en lust som blir till skam …

Isabell har egentligen allt - sambon Sebastian, ett fast jobb som kommunikatör och ett husköp på gång. Hon vet med andra ord exakt hur framtiden kommer att se ut. Men är det det livet hon verkligen vill leva?

 

När möjligheten till ett nytt jobb som copywriter dyker upp på stans coolaste reklambyrå tar hon chansen trots Sebastians protester. En helt ny värld öppnas där gränserna mellan arbete, privatliv och kreativitet suddas ut. Relationen med Sebastian blir ett minne blott och Isabell frodas och trivs med sin nya tillvaro.

 

Föga kan hon ana att ett kvällsdopp vid en öde strand med två kollegor en varm sommarkväll kommer att ställa allt hon kämpat för på ända …

Het beach-read

Modern och samhällsaktuell romance

Kvinnor i reklambranschen

Det hände en sommar

Författare: Tessa Bailey

Serie: Systrarna Bellinger (del 1)

Efter en urspårad fest blir levnadsglada Piper Bellinger förvisad till en liten kuststad för att jobba och lära sig att ta ansvar. Inte ens fem minuter på det nya stället har gått när Piper träffar den stora, skäggiga sjökaptenen Brendan, som är övertygad om att Piper inte kommer klara sig en vecka utanför Hollywood.

 

Piper är fast besluten att visa sin styvfar - och den buttra lokalbefolkningen - att hon kan överraska. Samtidigt puttrar en attraktion mellan henne och Brendan. Allteftersom inser hon att staden - och inte minst Brendan - faktiskt har fångat hennes hjärta.

Trendar på Booktok

Chick-lit

Grumpy vs sunshine romance

Lady Sarahs frestelser

Författare: Sophie Barnes

Serie: Thorncliff Manor (del 1)

Lady Sarah ska tillbringa sommaren på det magnifika godset Thorncliff Manor. Det hade kunnat vara en angenäm upplevelse om det inte vore för alliansen hennes pappa planerar. Sarah avskyr tanken på ett konvenansäktenskap med den trettio år äldre mr Denison, men måste finna sig i sitt öde. Så dyker lord Spencer upp och plötsligt förändras allt!

Vänner-till-älskare

Londons elit

Hjärtevärmande

Hjärtats dårskap

Författare: Julia London

Serie: Styvsystrarna Cabot (del 1)

Om earlen av Beckingtons dör kommer Honor Cabot och hennes systrar förlora både sitt hem och sin upphöjda position i societeten till styvbrodern och dennes fästmö. Honor ingår en djävulsk överenskommelse med den ende rumlaren i London som kan förföra broderns fästmö, och därmed se till att hon försvinner för gott. Rumlaren George Easton och Honor ger sig in i ett farligt förföriskt spel och den oväntade passionen som uppstår hotar att kasta om spelreglerna.

Regency romance

Bestämd och målmedveten hjältinna

Bladvändare

Dansar i mörkret

Författare: Heléne Holmström

Serie: TV24-serien (del 2)

En gång i tiden var Bente Hammar en omtyckt tv-sommelier men som efter en rad motgångar tvingats lämna den världen. Nu arbetar hon som servitris på en vinbar i Stockholm. En dag blir hon kontaktad av en vän i Paris som hittat en gammal vinflaska. Den har en svensk inskrip- tion och väninnan vill därför ha Bentes hjälp med översättning.

 

Bente inser efter lite efterforskning att flaskan verkar ha en spännande historia som leder tillbaka till en svensk mans insatser under andra världskriget. Hon får genast en programidé! Berättelsen om det franska Bordeauxvinet skulle kunna bli hennes chans till upprättelse.

Didrik Holgersson är en erkänd historiker och folkkär tv-profil som när han blir lämnad av sin fru får anledning att ifrågasätta sitt liv. Därför kommer erbjudandet om att medverka i ett program om historia och vin i ett perfekt läge.

Bente och Didrik beger sig till Frankrike och börjar nysta i en historia om krigets grymheter, förbjuden kärlek och en liten fransk by. De lär också känna sig själva och får skäl att omvärdera sina drömmar och mål.

 

Dansar i mörkret är berusande läsning om att våga ifrågasätta allt man någonsin drömt om.

Svensk nutida romance

Kvinnor i media

Varm och känslofylld

Cleopatra

Författare: Eloisa James

Serie: Wallflowerserien

Cleopatra Lewis är inte alls imponerad av societeten och har inga planer på att gifta sig. I ett försök att skrämma bort männen beger hon sig till Quimbys kostymer för att låta sy upp riktigt smaklösa klänningar – och går därifrån som ägare av hela stället.

Amerikanen Jake Astor Addison är i London för att göra affärer och blir chockad när han inser att en kvinna just köpt butiken som var tänkt att bli hans nästa stora investering.

Deras vägar korsas och snart har de en överenskommelse som inte liknar någon annan. Jake kan inte låta bli att fascineras av Cleo och inser snart att hon har stulit hans hjärta. Men Cleo värnar starkt om sin självständighet och låter sig inte charmas så lätt. Och med den bakgrund han har, har han ens en chans?

Regency romance

Oväntad kärlek

Charmig och humoristisk

Chesapeake Shores

Chesapeake Shores är en spännande och hjärtevärmande bokserie som följer den dysfunktionella men sammanhållna familjen O'Brien och deras liv i den lilla staden Chesapeake Shores i Maryland.

I varje bok får vi följa med på en resa fylld av kärlek och familjehemligheter. Serien innehåller en mängd komplexa och intressanta karaktärer, alla med sina egna unika historier och utmaningar att hantera.

Värdshuset Eagle Point

Författare: Sherryl Woods

Serie: Chesapeake Shores (del 1)

Det var många år sedan Abby O’Brien Winters satte sin fot i Chesapeake Shores. Den lilla staden väcker för många sorgsna minnen. Men när hon får ett desperat samtal från sin yngsta syster återvänder hon för att hjälpa till att rädda det charmiga värdshuset. Hemkom­sten innebär att hon måste ta itu med sitt förflutna – och hon inser att en andra chans kan bli verklighet.

Blommor på Main Street

Författare: Sherryl Woods

Serie: Chesapeake Shores (del 2)

Efter att hennes senaste teaterpjäser sågats inser Bree O’Brien att det är dags att lämna Chicagos teaterscen och drömmen om att göra sig ett namn som pjäsförfattare. Hon återvänder till sin gamla hemstad Chesapeake Shores och öppnar en blombutik. Där möter hon även sin ungdomskärlek Jake – och snart står hon inför nya utmaningar och andra slags drömmar.

Namnlös design (8) (2)

Få romance i inkorgen! 💌

Får du inte nog av romance? Missa inte att anmäla dig till HarperLoves nyhetsbrev! Var först ut med att få information om våra event, nya boksläpp, författarintervjuer och annat kul som händer på förlaget.

Följ oss på sociala medier

HarperLove är ett imprint inom HarperCollins Nordic.

 

E-post: harperlove@harpercollins.se
Telefon: 08-505 511 00
Organisationsnummer: 556437-8007

 

Copyright © 2023 HarperCollins Publishers. All rights reserved.

BLOMLOGO-med-Harper-Love-NY-–-Redigerad-1024x890