Våra böcker

Förvänta dig en mix av etablerade och nya, svenska och utländska författare. Det är kärleksfullt, varmt, historiskt, modernt, hett och romantiskt!

Fångad av dig

Författare: Heléne Holmström

Serie: TV24-serien (del 3)

I bråk och kärlek är allt tillåtet

 

När Vendela och Samuel får vikariatet som sommarvärdar för TV24:s morgonprogram ser båda det som en fantastisk möjlighet. Men nyheten om att endast en av dem kan få den fasta tjänsten som ordinarie programledare efter sommaren gör dem snabbt till oförsonliga konkurrenter.

 

Hårt jobb i ett högsommarvarmt Stockholm gör att någonting annat börjar spira mellan dem, något oväntat och inte helt lämpligt för två kollegor. Samtidigt upptäcker Vendela en chockerande familjehemlighet och Samuel inser att han måste våga forska i sitt förflutna.

 

Vad betyder mest när det verkligen gäller – karriären eller kärleken de båda i hemlighet så hett längtar efter?

Château under stormande himmel

Författare: Jessica Eriksson och Stefan Holm

Serie: Romantiska äventyr i Värmland (del 2)

Allt borde vara frid och fröjd i Ellinor Carpentiers liv. Hon har funnit kärleken och renoveringen av hennes château går framåt. Ändå är det något som skaver. Bästa vännen Alva är den hon anförtror sig till, men Alvas liv i Stockholm går inte heller som på räls.

 

Felix och Andres vänskap har fått sig en ordentlig törn efter att Ellinor stormade in i deras liv. Felix känner sig dessutom stressad över renoveringen av Ellinors château, och Andres pressas av Manfred Mörk att gå hans ärenden.

 

På nätterna drömmer Ellinor om ett gråtande barn i det som en gång varit en gammal rosenlabyrint i trädgården. Hänger det förgångna och nuet samman på något sätt?

 

I Château under stormande himmel är vi tillbaka i Värmland, där djupa skogar och brusande älvar bildar ett romantiskt sagolandskap.

Fångad av dig

Författare: Tessa Bailey

Serie: Systrarna Bellinger (del 2)

När playern möter tjejen som bara vill vara hans kompis …

 

Fiskaren Fox Thornton har rykte om sig att vara en sexig och lättsam flirt. Med honom har man garanterat kul – både i och utanför sängen – och det är exakt så han vill ha det. Tills han träffar Hannah Bellinger. Hon verkar helt immun mot hans charm och utseende men tycks gilla hans ... personlighet? Och vill vara vänner? Helt klart bisarrt. Men platoniskt är väl bättre än inget?

 

När Hannah kommer till stan för att jobba får hon bo i Fox gästrum. Hon vet att han är en ökänd player men de är definitivt bara vänner. Faktum är att hon är hopplöst förälskad i en kollega – och Fox är rätt person att hjälpa henne med det stillastående kärlekslivet. Men ju mer de umgås, desto mer börjar gränserna mellan vänskap och flirt att suddas ut. Fast en sak är klar: Hannah vägrar att bli ytterligare ett av hans engångsligg.

Den försvunna bruden

Författare: Felicity York

Släpps augusti 2024!

Baserad på en sann societetsskandal!

Bara de djärvaste kvinnorna riskerar både sitt hjärta och sitt rykte …

1826. Unga Ellen Turner verkar inte vara typen som rymmer med en främling. Så när hon försvinner från sin internatskola med rumlaren Edward Wakefield, och paret ses i en vagn som kör från Gretna Green, blir hon föremål för hett skvaller. Vad i hela världen har tagit åt henne?

 

Saker och ting är dock inte vad de verkar och i den efterföljande skilsmässorättegången håller Ellen huvudet kallt. Tills hon upptäcker vem som är domare - hennes charmerande granne, Thomas Legh från Lyme Park. Han hävdar att hon planerade hela skandalen. Hon menar att hon inte hade något val. Vem kommer samhället att tro på? Ellen står inför ett val, men när en kvinnas rykte redan är i spillror, vad har hon då att förlora?

 

Den försvunna bruden är den första boken i serien Storslagna skandaler, baserad på en sann historia fylld av intriger, flykt och romantik. Del två kommer ut vinter 2025.  

Château vid vägens slut

Författare: Jessica Eriksson och Stefan Holm

Serie: Romantiska äventyr i Värmland (del 1)

Ellinor Carpentier har bott i Paris i hela sitt liv. När hennes svenska mamma går bort bestämmer hon sig för att börja om i Sverige, och väl där får hon veta att hon ärvt ett hus i Värmland. Hon kan absolut inte se sig själv i ett hus på landet, så hon anlitar den karismatiske mäklaren Andres Williamsson, som ivrigt tar sig an uppdraget att sälja. Men så snart Ellinor får se den förfallna egendomen blir hon förälskad. Huset är, i hennes ögon, ett château! Hon tänker om och vill i stället renovera och bilda ett konstnärskollektiv. Till sin hjälp tar hon den lite blyge men hängivne snickaren Felix Gustavsson.

 

Samtidigt som huset återfår sin forna glans spirar kärleken mellan Andres och Ellinor. Men oväntad konkurrens om Ellinors hjärta komplicerar allt.

 

En varm och charmig berättelse om att följa sina drömmar och samtidigt både hitta hem och finna kärleken.

Yasmin

Författare: Eloisa James

Serie: Wallflowerserien (del 2)

Lady Yasmin Régnier har ett rykte som föregår henne, bär vågade klänningar och flörtar hejdlöst med alla societetens män. Giles Renwick däremot är seriös, plikttrogen och har aldrig gjort sig till för en kvinna. Men när de två dansar aftonens första dans med varandra händer något mellan dem. Den lekfulla tillvaron övergår plötsligt i något helt annat – något mycket allvarligare och inte helt lämpligt.

 

Giles kan trots vad han har föresatt sig inte hålla sig borta från lady Yasmin. Men vad är det egentligen han dras till? Hon är otänkbar som både hustru och älskarinna. Och de kan absolut inte vara vänner eftersom de häftigt ogillar varandra! Så vad i himlens namn är det som får honom att be om hennes hand? Och vad ska han ta sig till om hon tackar ja?

Brytningstid

Författare: Eloisa James

Bland herrskap och tjänstefolk lurar hemligheter...

 

Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland.

 

Flickorna kommer varandra nära samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.

 

Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit.

 

Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne och tankarna på äktenskap bleknar bort. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång…

Fönstershopping

Författare: Tessa Bailey

När Stella Schmidt kritiserar varuhuset Vivants julskyltning är hon helt ovetande om att främlingen hon pratar med är Aidan Cook – butikens ägare. Vad hon än mindre förväntar sig är att han ska erbjuda henne jobbet som fönsterdekoratör!

 

Hon tackar ja, och dras allt mer till den evigt optimistiske Aidan, och när det börjar slå gnistor mellan dem riskerar hennes tillvaro att återigen rämna. För trots allt, någon som Stella kan väl aldrig få allt hon drömmer om?

Nattdopp

Författare: Katarina Petersmo

En kvinna, två män som möts och en lust som blir till skam…

Isabell har egentligen allt - sambon Sebastian, ett fast jobb som kommunikatör och ett husköp på gång. Hon vet med andra ord exakt hur framtiden kommer att se ut. Men är det det livet hon verkligen vill leva?

 

När möjligheten till ett nytt jobb som copywriter dyker upp på stans coolaste reklambyrå tar hon chansen trots Sebastians protester. En helt ny värld öppnas där gränserna mellan arbete, privatliv och kreativitet suddas ut. Relationen med Sebastian blir ett minne blott och Isabell frodas och trivs med sin nya tillvaro.

 

Föga kan hon ana att ett kvällsdopp vid en öde strand med två kollegor en varm sommarkväll kommer att ställa allt hon kämpat för på ända …

Det hände en sommar

Författare: Tessa Bailey

Serie: Systrarna Bellinger (del 1)

Efter en urspårad fest blir levnadsglada Piper Bellinger förvisad till en liten kuststad för att jobba och lära sig att ta ansvar. Inte ens fem minuter på det nya stället har gått när Piper träffar den stora, skäggiga sjökaptenen Brendan, som är övertygad om att Piper inte kommer klara sig en vecka utanför Hollywood.

 

Piper är fast besluten att visa sin styvfar - och den buttra lokalbefolkningen - att hon kan överraska. Samtidigt puttrar en attraktion mellan henne och Brendan. Allteftersom inser hon att staden - och inte minst Brendan - faktiskt har fångat hennes hjärta.

Lady Sarahs frestelser

Författare: Sophie Barnes

Serie: Thorncliff Manor (del 1)

Lady Sarah ska tillbringa sommaren på det magnifika godset Thorncliff Manor. Det hade kunnat vara en angenäm upplevelse om det inte vore för alliansen hennes pappa planerar. Sarah avskyr tanken på ett konvenansäktenskap med den trettio år äldre mr Denison, men måste finna sig i sitt öde. Så dyker lord Spencer upp och plötsligt förändras allt!

Hjärtats dårskap

Författare: Julia London

Serie: Styvsystrarna Cabot (del 1)

Om earlen av Beckingtons dör kommer Honor Cabot och hennes systrar förlora både sitt hem och sin upphöjda position i societeten till styvbrodern och dennes fästmö.

 

Honor ingår en djävulsk överenskommelse med den ende rumlaren i London som kan förföra broderns fästmö, och därmed se till att hon försvinner för gott. Rumlaren George Easton och Honor ger sig in i ett farligt förföriskt spel och den oväntade passionen som uppstår hotar att kasta om spelreglerna.

Dansar i mörkret

Författare: Heléne Holmström

Serie: TV24-serien (del 2)

En gång i tiden var Bente Hammar en omtyckt tv-sommelier men som efter en rad motgångar tvingats lämna den världen. Nu arbetar hon som servitris på en vinbar i Stockholm. En dag blir hon kontaktad av en vän i Paris som hittat en gammal vinflaska. Den har en svensk inskrip- tion och väninnan vill därför ha Bentes hjälp med översättning.

 

Bente inser efter lite efterforskning att flaskan verkar ha en spännande historia som leder tillbaka till en svensk mans insatser under andra världskriget. Hon får genast en programidé! Berättelsen om det franska Bordeauxvinet skulle kunna bli hennes chans till upprättelse.

 

Didrik Holgersson är en erkänd historiker och folkkär tv-profil som när han blir lämnad av sin fru får anledning att ifrågasätta sitt liv. Därför kommer erbjudandet om att medverka i ett program om historia och vin i ett perfekt läge.

 

Bente och Didrik beger sig till Frankrike och börjar nysta i en historia om krigets grymheter, förbjuden kärlek och en liten fransk by. De lär också känna sig själva och får skäl att omvärdera sina drömmar och mål.

 

Dansar i mörkret är berusande läsning om att våga ifrågasätta allt man någonsin drömt om.

Cleopatra

Författare: Eloisa James

Serie: Wallflowerserien (del 1)

Cleopatra Lewis är inte alls imponerad av societeten och har inga planer på att gifta sig. I ett försök att skrämma bort männen beger hon sig till Quimbys kostymer för att låta sy upp riktigt smaklösa klänningar – och går därifrån som ägare av hela stället.

 

Amerikanen Jake Astor Addison är i London för att göra affärer och blir chockad när han inser att en kvinna just köpt butiken som var tänkt att bli hans nästa stora investering.

 

Deras vägar korsas och snart har de en överenskommelse som inte liknar någon annan. Jake kan inte låta bli att fascineras av Cleo och inser snart att hon har stulit hans hjärta. Men Cleo värnar starkt om sin självständighet och låter sig inte charmas så lätt. Och med den bakgrund han har, har han ens en chans?

Chesapeake Shores

Chesapeake Shores är en spännande och hjärtevärmande bokserie som följer den dysfunktionella men sammanhållna familjen O'Brien och deras liv i den lilla staden Chesapeake Shores i Maryland.

I varje bok får vi följa med på en resa fylld av kärlek och familjehemligheter. Serien innehåller en mängd komplexa och intressanta karaktärer, alla med sina egna unika historier och utmaningar att hantera.

Värdshuset Eagle Point

Författare: Sherryl Woods

Serie: Chesapeake Shores (del 1)

Det var många år sedan Abby O’Brien Winters satte sin fot i Chesapeake Shores. Den lilla staden väcker för många sorgsna minnen. Men när hon får ett desperat samtal från sin yngsta syster återvänder hon för att hjälpa till att rädda det charmiga värdshuset. Hemkom­sten innebär att hon måste ta itu med sitt förflutna – och hon inser att en andra chans kan bli verklighet.

Blommor på Main Street

Författare: Sherryl Woods

Serie: Chesapeake Shores (del 2)

Efter att hennes senaste teaterpjäser sågats inser Bree O’Brien att det är dags att lämna Chicagos teaterscen och drömmen om att göra sig ett namn som pjäsförfattare. Hon återvänder till sin gamla hemstad Chesapeake Shores och öppnar en blombutik. Där möter hon även sin ungdomskärlek Jake – och snart står hon inför nya utmaningar och andra slags drömmar.

Namnlös design (8) (2)

Få romance i inkorgen! 💌

Får du inte nog av romance? Missa inte att anmäla dig till HarperLoves nyhetsbrev! Var först ut med att få information om våra event, nya boksläpp, författarintervjuer och annat kul som händer på förlaget.

Följ oss på sociala medier

HarperLove är ett imprint inom HarperCollins Nordic.

 

E-post: harperlove@harpercollins.se
Telefon: 08-505 511 00
Organisationsnummer: 556437-8007

 

Copyright © 2023 HarperCollins Publishers. All rights reserved.

BLOMLOGO-med-Harper-Love-NY-–-Redigerad-1024x890