Banner vårtitlar HarperLove (7)

Författare hos HarperLove

Här kan du läsa mer om våra fantastiska författare!

H författare i landscapeformat

Jessica Eriksson och Stefan Holm

Jessica Eriksson har en doktorsexamen i nordiska språk med språkhistorisk inriktning från Uppsala universitet och arbetar vid Karlstads universitet. Stefan Holm har vunnit OS-guld i höjdhopp, På spåret två gånger och är en uppskattad föreläsare. Jessica och Stefan är förlovade och bosatta i Karlstad. Tillsammans är de aktuella med uppföljaren Château under stormande himmel som är den andra delen i serien Romantiska äventyr i Värmland.

H författare i landscapeformat (3)

Charlotte Sirc

Charlotte Sirc arbetade tidigare som flygvärdinna i Sverige och England och gymnasielärare i svenska och engelska. Idag driver hon textbyrån Versalis AB som frilansande redaktör och översättare. Hon har drivit antologiprojektet När mammor dör som kom ut 2020 och var medförfattare till uppväxtskildringen Han köpte min tystnad 2022. Brytningstid är hennes skönlitterära debut.

Katarina Petersmo

Katarina Petersmo

Katarina Petersmo har tidigare gett ut romanen Jag skriver mig bort från dig nu och novellsamlingen Där floden dansar. Hon älskar texter som berör och skriver även erotiska noveller under pseudonymen Lisen Strand. Till vardags arbetar hon som copywriter, med pant och återvinning som specialitet, och som sällskap har hon sin spanska vattenhund Niki.

Tessa Bailey

Tessa Bailey

Tessa Bailey är en av de populäraste författarna på TikTok just nu! Hon har tagit plattformen med storm genom att skapa innehåll som är både roligt och informativt, och hon älskar att diskuterar sina böcker med fansen på Booktok.

Hennes böcker är fulla av passion, humor och så mycket sexighet att man nästan kan känna hettan från sidorna. Så om du letar efter steamy romanceläsning som får dina kinder att rodna, så är Tessa Bailey författaren du ska spana efter!

H författare i landscapeformat (2)

Sophie Barnes

Sophie Barnes är känd för att skriva historiska romaner där karaktärerna bryter sig loss från sociala förväntningar för att hitta lyckan och kärleken. Med en förkärlek för resor har Sophie bott i sex länder, på tre kontinenter, och talar engelska, danska, franska, spanska och rumänska.

När hon inte är upptagen med att drömma om sin nästa roman, tycker Sophie om att spendera tid med sin familj, utöva yoga, baka, arbeta i trädgården, titta på romantiska komedier och, naturligtvis, läsa.

H författare i landscapeformat (1)

Julia London

Julia London är en amerikansk författare som är känd för sina historiska romaner. Hon har skrivit den populära serien Cabot Sisters och har mottagit flera priser och utmärkelser för sitt författarskap. Hennes böcker har sålt i miljontals exemplar över hela världen och översatts till flera språk!

Romanceförfattare Heléne Holmström porträttbild

Heléne Holmström

Vi är stolta över att Sveriges nya romancedrottning Heléne Holmström publicerar sina böcker hos HarperLove.

Heléne debuterade med Falla fritt 2019 och i november 2021 släpptes Eld, snö och stjärnor, första delen i TV24-serien. Dansar i mörkret är andra fristående delen. Heléne Holmström har, förutom skrivande, ett stort intresse för mat och vin, och varvar just nu författarskapet med att läsa till sommelier.

2

Eloisa James

Eloisa James är skriver med en stil och elegans som passar perfekt för den historiska romance-genren. Hennes böcker har en djupgående historisk bakgrund och hon gör omfattande research för att skapa autentiska tidsperioder och karaktärer. Samtidigt lyckas hon också inkludera moderna och underhållande element som tilltalar både nya och erfarna läsare.

 

Förutom att skriva kärleksromaner undervisar hon också Shakespeare på Fordham University. Att hon har en särskild förkärlek för den brittiske dramatikern märks inte sällan i hennes böcker.

Hennes romaner har getts ut i 30 länder och har sålt i över sju miljoner exemplar världen över!

3

Sherryl Woods

Sherryl Woods är en amerikansk författare som har skrivit över 150 böcker inom olika genrer, främst romance. Hon är mest känd för sina böcker inom serien Chesapeake Shores, som också har blivit en populär TV-serie på Netflix.

 

Woods föddes och växte upp i Virginia, och hon har sagt att hennes erfarenheter av att växa upp i en liten stad har påverkat hennes skrivande. Hon började skriva som en hobby medan hon arbetade som lärare, men det dröjde inte länge förrän hon insåg att hon ville bli författare på heltid.

 

Många läsare säger att en av hennes styrkor att skapa som författare är att skapa karaktärer som läsarna kan relatera till och bry sig om.

Namnlös design (8) (2)

Få romance i inkorgen! 💌

Får du inte nog av romance? Missa inte att anmäla dig till HarperLoves nyhetsbrev! Var först ut med att få information om våra event, nya boksläpp, författarintervjuer och annat kul som händer på förlaget.

Följ oss på sociala medier

HarperLove är ett imprint inom HarperCollins Nordic.

 

E-post: harperlove@harpercollins.se
Telefon: 08-505 511 00
Organisationsnummer: 556437-8007

 

Copyright © 2023 HarperCollins Publishers. All rights reserved.

BLOMLOGO-med-Harper-Love-NY-–-Redigerad-1024x890