HarperCollins söker redaktör

Vi söker nu en vass redaktör till vår redaktion i Stockholm. Du kommer jobba med både svensk och utländsk skönlitteratur i tätt samarbete med våra förläggare, övriga redaktörer och hela HarperCollins-teamet.

 

Vi ser att du har gedigen erfarenhet av redaktörsarbete på bokförlag och kan arbeta självständigt i kontakt med författare och översättare. Du behöver ha stark kompetens inom manusutveckling och språkgranskning och ha vana av att leda hela bokprocessen – från första råmanus till satt, korrekturläst och färdig bok.

 

Vi ser att du:

  • har arbetat som förlagsredaktör i minst fem år.
  • är strukturerad och van att jobba självständigt.
  • har en osviklig språkkänsla.
  • är kunnig inom manusdramaturgi och struktur.
  • brinner för böcker och för att arbeta nära författare och översättare.

 

Du kommer ingå i ett sammansvetsat och kompetent redaktionsteam och få möjlighet att jobba med många av våra fantastiska författare! Vi sitter i härliga lokaler på Kungsholmen i Stockholm och en del av arbetet kan självklart skötas på distans. Tillträde i mitten av augusti eller enligt överenskommelse.

 

Har du frågor om tjänsten? Kontakta förlagschef Anna-Lena, anna-lena.hernvall@harpercollins.se, eller redaktionschef Maj, maj.rytte.lindholm@harpercollins.se.

 

Skicka din ansökan, personligt brev och CV, till jobb@harpercollins.se. Sista ansökningsdag är 15 juni och intervjuer kommer hållas löpande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

HarperCollins Nordic är det lokala internationella förlaget som ger läsarna den bästa underhållningen och tar de bästa författarna ut i världen. Vi ger ut kvalitativ lokal och internationell litteratur som lockar många. Vi har ett brinnande engagemang och en gedigen kunskap om berättelser i alla format. Och vi erbjuder en värld bortom vardagen.

 

Bland de författare vi ger ut under vårt imprint HarperCollins finns Simon Häggström, Joyce Carol Oates, Helene Holmström, Sara H. Olsson, Pernilla Ericson, Andrée & Appelqvist, Gabriella Ullberg Westin, Marie Sammeli, Anna Sundbeck Klav, Karin Slaughter, Sarah Morgan, Mariette Lindstein, Tarryn Fisher, och många fler.