Vänner - I'll Be There for You

Av Kelsey Miller

Utgivningsmånad: 2018-12-07

Den osannolika historien bakom tv-serien

De var sex vänner som blev en familj. Det var en tv-serie som blev ett fenomen. Vad var det som gjorde att en sitcom om sex unga personer i New York kunde få miljoner kvinnor att skaffa samma frisyr – och en hel generation att hänga på caféer och dricka latte?

Serien startade 1994 och höll sina tittare i stadigt grepp under ett decennium. Den upptäcks fortfarande av nya generationer och har blivit en modern klassiker.

I Vänner – I’ll be there for you tar Kelsey Miller med oss bakom kulisserna och berättar allt – från den trevande starten, om skådespelarna och kontroverserna, till det tidlösa och det tidstypiska. Och framför allt berättar hon anekdoterna – de som får oss att minnas, skratta och förstå storheten med komediserien som kom att förändra tv-historien för alltid.

***

KELSEY MILLER är journalist, författare och har en examen i tv- och filmvetenskap från Boston University. Hon började jobba i filmindustrin, innan hon bestämde sig för att skriva på heltid. Miller är bosatt i Brooklyn, New York.

+ Läs mer