Lediga tjänster

Stjärnförläggare sökes!


HarperCollins växer på den svenska bokmarknaden och är nu på jakt efter Sveriges bästa förläggare.


Allmänutgivande förlaget HarperCollins Nordic är en del av ett av världens största bokförlag. Vi har en starkt växande utgivning inom skönlitteratur, kriminallitteratur, facklitteratur, sakprosa och romance, och med vår kraftiga uppgång i Norden vill vi nu stärka vår fantastiska redaktion med en riktig stjärna till förläggare. Är du sugen på att jobba med större såväl svenska som utländska stora författarskap är det här jobbet för dig!


I din roll som förläggare planerar och driver du tillsammans med förlagschef och resten av utgivningsgruppen vår utgivning i bokhandeln i våra fyra nordiska länder. Som förläggare ser vi att du tar fullt ansvar för enskilda författarskap, går in i manusarbetet på djupet tillsammans med författare och redaktör samt ständigt är på jakt efter nya författarskap att knyta till oss.


Vi tror att du har längre erfarenhet av arbete på förlagsredaktion och ett djupt kunnande om bokutgivning, manusbearbetning och författarvård, samt utmärkt fingertoppskänsla för utgivningstrender i Sverige, Norden och världen. Som en del av HarperCollins kommer du också dagligen att ha kontakt med våra huvudkontor i London och New York, våra kollegor på HC-kontor världen över och inte minst våra egna redaktörer och medarbetare i Finland, Norge och Danmark.


Mejla CV, personligt brev samt referenser till jobb@harpercollins.se senast 8 oktober 2018. Märk brevet ”Stjärnförläggare”.


Varmt välkommen med din ansökan!


Kontakt och frågor: Förlagschef Carina Nunstedt, carina.nunstedt@harpercollins.se


Tjänsteplacering: Industrigatan 4A på Kungsholmen i Stockholm


Omfattning: 100 % med start omgående


HarperCollins är ett av världens största bokförlag med en bred engelskspråkig utgivning inom skönlitteratur, barnböcker, kokböcker, hälsa och biografier. Förlaget grundades 1817 och har publicerat några av världens främsta författare, varav flera har tilldelats Nobelpriset i litteratur och Pulitzerpriset. HarperCollins Nordic AB är ett dotterbolag till HarperCollins Publishers LLC. Med 34 anställda på huvudkontoret i Stockholm, och med satellitkontor i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors, ger HarperCollins Nordic AB ut över 1 100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska.


Om ingen tjänst som passar dig finns tillgänglig just nu får du gärna göra en spontanansökan. Skicka ett personligt brev och cv till jobb@harpercollins.se 


Söker du jobb som översättare? Läs mer här.

Prenumerationer

Vi erbjuder dig ett sprakande utbud av serier att välja bland, alla till ett mycket förmånligt prenumerantpris.

Läs mer

Våra böcker

Romantik, spänning, paranormal eller feelgood? Hos oss hittar du massor med läsning!

Läs mer

Visste du att?

  • Vi har över 1400 e-böcker
  • Vi ger fri frakt över 250 kr
  • Du kan handla med kort eller faktura

Följ oss!