Stefan Hultman : Mitt liv på travbanan

Av Stefan Hultman

Utgivningsmånad: 2024-03-21

Jag ville höra ljuden av hovarna som slog i banan, hästarna som frustade, speakern som kallade till start och alla människor därute. Jag ville känna dofterna – från hästarna, korvstånden och från en och annan cigarrökande man. »Klart! Ett! Två! Kör!« Och så i väg. Ett helt fält med tolv hästar. Åh, vilken kraft! Vilken spänning! Vilka djur!

Stefan Hultmans travintresse väcktes redan som femåring då han fick följa med sin pappa till Solvalla. Han blev fast, och besöken på travbanan blev många och långa och ledde så småningom till en blomstrande karriär. Under många år hade Stefan omkring hundra hästar i träning och stora framgångar med bland annat stjärnhästen Maharajah.

Men vägen dit var inte spikrak och när Stefan till slut hade nått sina drömmars mål kom den största motgången av alla.

Det är en hisnande och sårbar skildring vi får ta del av när Stefan tar oss bakom kulisserna inom travsporten. En inspirerande livs­berättelse om framgångar, motgångar och kämpaglöd – och den enorma kärleken till hästarna.

***

Stefan Hultman (f. 1963) är en av de absolut främsta inom trav­sporten, mest känd som framgångsrik tränare. Henrik Ingvarsson är medförfattare till boken, verksam som journalist och har tidigare skrivit biografin En beundrad outsider och romanen Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen.
+ Läs mer